Om Kenneln / About oss

 
Hej och Välkommen till Pappilove's Kennel.
 
Jag heter Bitte och är innehavare av prefixet Pappilove's, som funnits sedan 1996. Innan jag började föda upp själv hade jag rasen i 4 år, ställde ut ganska mycket och lärde mig en hel del. Då jag på 70-talet hade valpar från en annan ras var jag tvungen att skaffa kennelnamn, när jag blev övertalad att börja föda upp rasen. Det kändes dock helt OK då jag inom mig visste att papillon var min ras.
 
Min hundkärlek började redan som barn, och vid 7 års ålder (efter mycket tjat och hot om att rymma m.m ) fick jag min första hund, en schäfer (alla hade schäfer då ) som var både hund och folkilsken. Dock kunde lilla jag gå ut med honom utan att han reagerade på varken folk eller hundar. Åren gick och jag var som tonåring mer på brukshundsklubben och tränade lydnad än jag var hemma. Killarna kom in i mitt liv, och när jag fick barn (ett väldigt litet barn på 1kg) så hade jag inte hund under några år då, jag var osäker på om Johan (barnet) skulle vara allergisk mot djur. När han var 6 år kunde jag dock inte hålla mig längre, utan köpte en underbar Golden Retriver, som blev 12 år och var en fantastisk hund med både människor och framför allt valpar.
 
Papillon kom in i familjen på ett "bananskal". För mig, som var fast i "stor hund ska man ha'" kom Johans önskan om en egen hund som han kunde hålla i själv på alla promenader som han fick gå med på, som en tankeställare. Jag kollade omplaceringar hos SKK, och det fanns bl.a en Papillon som behövde nytt hem. Caesar anlände (väldigt tilltufsad av livet) och sen dess har det varit Papillon, som visade sig ha många fördelar "jämfört" med stor hund, för hela slanten. När jag fick köpa Rackarns Gambler insåg jag att jag fått världens bästa hund. Galnare, gladare och tillgängligare hund finns nog, men är väldigt svår att få tag i.
Gambler blev så småningom Champion, och tiden när vi (jag o Gambler) åkte runt och "jagade" Championatet var bland de bästa upplevelserna jag haft. Man får också lära känna massa nya människor, på gott och ont, när man håller på med djur. I mitt fall uppfödare, hundägar och valpköpare. Några av dom är mina bästa vänner i dag, andra inte, men vi har i alla fall något gemensamt. Kärleken till den lilla "kuliga" rasen Papillon, som i sin själ är väldigt mycket större.
 
Tack alla Ni, som funnits och fortfarande finns (ingen nämnd o ingen glömd). Jag skulle säkert kunna skriva detta och utveckla det till en roman, men antagligen är ingen intresserad. Om, Du däremot skulle vara intresserad, så får du gärna höra av Dig helst per telefon). Du behöver inte vara "valpköpsintresserad". Du kan ringa ändå !!!
 
Hälsningar Bitte
 
 
 
 

 

 

 

 

Jag och Error 2009